carlendebbie.reismee.nl

Deel 4: Na Oregon komt Washington!

Hallo allemaal!

De tijd vliegt werkelijk voorbij! Het vorige verhaaltje begon ik met dat het weekend alweer voorbij was, terwijl ik dit zit te schrijven is net het weekend hier weer begonnen. Het is inmiddels ook hier weer zaterdag geworden en pas nu heb ik de gelegenheid de log bij te werken. De afgelopen dagen hebben we zo midden in de natuur gezeten dat de beren en wapities daar zeker nog nooit van WIFI gehoord hadden.

Nu de eerste plek gevonden waar we een verhaaltje kunnen typen. Ik zit midden in het washok van de camping, ik mocht van Debbie de wasmachines vullen en zodadelijk de droger, dus die tijd heb ik om het een en ander bij te werken!

Dinsdag ochtend werden we op tijd wakker op onze statepark camping in Newport. Vandaag staat de laatste trip op het programma door Oregon. Omdat het behoorlijk droevig weer is beginnen we met een GEM die binnen is. Het zee aquarium van Newport. Na al die visjes en zeeleeuwen in hun eigen omgeving te hebben gezien konden we wel weer wat toeristische afleiding gebruiken. We werden verleid door een poster waar op stond dat Free Willy (De Orka uit de gelijknamige film) daar enkele jaren vertoefd heeft. Eenmaal binnen zien we een werkelijk schitterend afgewerkt Zee museum waar vele mooie visjes en zee dieren hun verdere leven doorbrengen. Er waren verschillende TOUCH baden waar je verschillende zeediertjes kon aanraken. De baden waar vroeger Willy in gelegen had waren inmiddels gevuld met verschillende zeehonden en zeeleeuwen. We maken het voederen nog mee en vervolgens onze weg.

We zitten inmiddels op mijl 315 van de Highway 101. Nog ca. 85 mijl in Oregon.

Onze volgende stop is aan een baai die we berijken via een zijweg van de 101. We komen aan bij BrouwerijCafe Pelicaan. Een heerlijke lunch met uitzicht over de baai en een korte uitleg van het brouwproces verder staan we er weer goed op om nog een paar mijlen te maken. Daarnaast het typische amerikaanse rootsbeer gedronken, wat een frisdrank is gemaakt van een wortel van de roots....

De avond komen we aan in State Park camping Lewis en Klark. Deze 2 zijn blijkbaar hele bekende mensen in de Amerikaanse geschiedenis. Ze hebben vanalles ontdekt want inmiddels zijn we er achter dat er ook grotten ergens in Montana naar hun vernoemd zijn. En je raad het al deze tip hebben we van een Amerikaan en we moeten erheen! We will love it!

Maar goed deze Lewis en Klark heeft niets met grotten te maken maar wel met het vinden van de Pascific Oceaan. Dit bleek later de Columbia River te zijn, maar goed, zo gaat dat wel eens met ontdekkingsreizigers.

Een mooi plaatsje gevonden, helaas geen kampvuur door de regen, maar wel genoten van de mooie natuur.

Woensdag nog even door het Lewis en Klark land gereden alwaar we even met Peter bellen en van dezeAmerikakennerte horen krijgen dat er ook nog ergens een steen moet zijn met de naam van Lewis of Klark erin gekrast. We hebben 5 minuten gezocht maar komen erachter dat we daar al voorbij zijn. Dan maar richting ons volgende doel. Het Olympic National Park. Vroeg in de middag even lekker shoppen en aan het einde van de middag komen we aan bij Quinalt Rain Forest, onderdeel van het nationale park. Wat een aparte ervaring. Alles groener dan groen, helemaal begroeid met mos, verschillende planten in elkaar gegroeid, echt bijzonder. Even gesproken met een groepje Amerikanen waar we van te horen krijgen dat dit echt nog niets is vergeleken met HOH rainforest wat morgen op het programma staat. We pakken de camping van US forest services zonder fasciliteiten maar wel met mooie staanplaatsen aan het Quinalt lake. Slecht 10 dollar voor een nachtje! Een heerlijk kampvuurtje stoken in het Rainforest lekker bijkletsenmet een biertje en voorbereiden op de dagen die komengaan.

Donderdag rijden we verder door het Olympic national park. Weer fantastisch en fascinerend! Dit park kenmerkt zich door 3 fascetten: De kust, het regenwoud en de bergen. Vandaag de kust enverder met het regenwoud. Allereerst lang de kustalwaar we enkele mooie plaatjes schiten. Op weg naar hetHOH rainforest komen we Waipitis tegen! Enorm herten die rustig voor onze camper oversteken.Wat is dit gaaf zeg!! Niet te geloven wat een beesten.Bij het visitor center aangekomen, dat gesloten was!, maken we een schitterende wandeling doorhet regenwoud! Weer hele mooie foto's leverd dat op! En ja de amerikanen hadden gelijk dit is echt impressive!

Het volgende punt zijn de Hot Springs. Hier hebben ze van het water uit de warm water bronnen, die overigens gigantisch stinken naar zwavel, heerlijke zwembaden gemaakt. Maximaal 20 minuten mag je erin en dan moet je weer afkoelen. Eerst even lunchen en dan toch maar eens in die zwavelbadenrelaxen! Heerlijk! Erg apart weer, maar super ervaring! Ook dit hadden we niet willen missen. In het bad nog gezellig 'gechat' met vriendelijke amerikanen die toch wel een erg romantisch beeld van europa hadden!

Na ruim 1,5 uur relaxen de weg vervolgd onderweg naar de camping. We proberen eerst een KOA camping in Port Angeles, deze kost maar... 42 dollar per nacht. Opzich nog altijd nietheel erg duur voor europese begrippen maar hier echt een uitschieter. We kiezen dan toch lieven de park camping in de bergen, 12 dollar maar weer zonder fasciliteiten. Samen met nog 2 andere stellen staan we op de camping wat midden in het land van de beren, waipiti's en cougars is!

Best spannend! DusDebbie weer met de pannentjes inde weer om de beren te verjagen...:-)

De berg (mt Olympus) die we morgen willen bekijken ligt al de hele dag in de wolken... Hopen dat deze morgen weg zijn!

Gisteren ochtend de laatste uurtjes in Olympic doorgebracht. En soms krijg je gewoon wat je blijkbaar verdient hebt, de berg is practisch vrij van wolken!! Mooie plaatjes leverd het weer op! Nu onderweg naar Seattle. We moeten om niet te lang te hoeven rijden met de ferry. We weten niet ofdat kan met een camper, maar wagen de gok. Het lukt, kost wel wat maar dan heb je ook wat!Een mooie tocht van bainbridge Island naar Seattle. Na een half uurtje komen we aan in de stad van Pike Place, de allereerste STARBUCKSen de Space Needle. Maar goed eerst maar eens een parkeerplek vinden in zo'n grote stad! Niet te geloven binnen een minuut hebben we er een, nou ja beter gezegd 2! We kopen dus ook 2 kaartjes, al met al een dure aangelegenheid!Maar goed gelukkig is de bus gratis, dus besluiten we lekker te gaan wandelen.Een paar vriendelijke dames wijzen ons de weg door deze indrukwekkende maar ook wel smerige stad. Natuurlijk als eerstenaar Pike Place.Vele van jullie zullen het boek kennen andere weer niet, maar wil je eens een geweldig en erg dun en makkelijkmanagement boek lezen: Fish! Of in het nederlands gewoon Vis! Bekijk maar eens het filpje op de site en je zult zien waarom dit zo leuk en bijzonder is. Deze gasten maken er echt een show en een feest van om elke dag te werken.

Dan natuurlijk de allereerste STARBUCKS! Nicole speciaal.voor jou pak ik een caramel machiato! Heerlijk!

Daarna zijn Debbie en ik een verjaardagskadotje voor ons beide gaan kopen. Een nieuwe super lens voor onzecamera. Natuurlijk hier gekocht vanwege het voordeel met de dollar.

Als laatste ook de Space Needle bezocht. Om een indruk te geven deze toren is groter dan de Big Ben maarkleiner dan de Eifel toren.

Nog een klein souveniertje meegenomen en op zoek naar de volgende camping. Omdat we alles zo mooi vinden en zo indrukwekkend vinden besluiten we af te wijken van onze route. Aanvankelijkwilde we nu door naar canada. Maar omdat we bang zijn dat we dan niet alles net zo intens kunnen beleven als de afgelopen 2 weken besluiten we nog even in de VS te blijven. Of we canada helemaal niet aandoen weten we nog niet, maar Vancouver zetten we op het lijstje voor een eventuele volgende keer. Dan nu koers naar Mount Rainier. En dat staat voor vandaag op het programma. Een volgend national Park. Want na gisteren weten we dat zeker, dat is waarvoor we hier zijn! En niet voor die hele drukken steden. Dat is best aardig alsafwisseling maar niet voor altijd!

Laat ik afsluiten met een spreekwoord van de amerikanenwat wij volmondig kunnen bevestigen:

You can better travel one mile than reada 1000 books!

Groetjes en tot de volgende update!!

Steven en Judith

Hey Carl en Debbie,

Als eerste alvast voor Debbie:
Happy Birthday to You! Maak er een fijne dag van!

Leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben, we blijven alles volgen.

Veel liefs Steven en Judith en een pootje van Lex.

jan en Elly van Mullekom

Hartelijk gefeliciteerd vanuit Nederland waar het nu kwart over twaalf is en wij nog een glasje wijn op debbie's verjaardag drinken. Lang zal ze leven of happy birthday to you zullen we niet zingen maar wel neurieën. Geniet van een heeeeeeeel fijne verjaardag. Elja

Vincent en Eefje

Happy birthday, to you. Happy birthday, to yooooouuuu.
(in knauwerig Amerikaans gezongen, want anders verstaan jullie het misschien niet meer)

Erg veel plezier met je verjaardag en een dag vol GEM's en wat warmer weer toegewenst. Want op de laatste foto's leek het alsof je het koud had.

Groet,
Vincent en Eefje

Olga

Lang zal ze leven, Lang zal ze leven, HIEP HIEP HOERA!
Debbie, van harte gefeliciteerd wah!
Nog een hele fijne vakantie gewenst.....
Groetjes, Olga en natuurlijk ook van Jan

Erwin

Hallo Debbie,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Het is fijn om te lezen dat jullie zo genieten van alles!

Groeten,
Annick, Binck en Erwin.

petri

hoi debbie en carl

allereerst gefeliciteerd met je verjaardag debbie.
wat een mooie foto's weer gemaakt en zo dicht bij die herten geweldig. probeer toch nog naar vancouver te gaan is erg mooi daar.
groetjes petri

Patrick

Hoi Debbie,

van harte proficiat met je verjaardag:)

Hiep hiep hoera hiep hiep hoera daar moet op gedronken worden........

Groetjes en een dikke kus

Patrick

jeanpaul van bakel

alsnog gefeliciteerd Debbie en ook Carl natuurlijk.
Hallo verschrikkelijke genieters,
Wat een mooie verhalen, we krijgen er gewoon zin in om snel ook zo'n avontuur aan te gaan. Het lijkt wel een mooi jongensboek.
Ik was een aantal dagen erg druk daarom pas nu even een reactie. Nog erg veel plezier en tot schrijfs.
Ps. onze jongens hebben nog steeds niet verloren maar wel gelijk tegen Utrecht, staan nu 2e achter Twente 2 punten achterstand dan 020 op 3 punten en dan 010 op 3 punten.
Geniet nog van jullie super vakantie.
Groetjes Tonny en J.P